Maandag, wat moeten we ermee

Maandag maandag maandag.. wat moet ik met je aan. Van het weekend heb ik net gedaan alsof ik een jonge godin van 25 was en me in de partyscene van Amsterdam gegooid. Truth is.. als je eigenlijk 10 jaar ouder ben dat kan je dat gewoon niet meer zo goed aan. Ik trek mezelf omhoog aan de spijlen van mijn bed en rol zo op de grond hopende dat alles in mijn lijf wat nu scheef zit zo’n dreun krijgt dat het weer op de juiste plek valt. Ik strompel naar de douche waar ik eigenlijk geen tijd voor heb want over 20 minuten moet ik op mijn werk zijn.. maar ach.. beter iets te laat dan een kop van een vogelverschrikker. Want daar krijg ik zeker weer gezeur mee, over dat hoofd dan hè. Op mijn werk vinden ze dat ik me bezig houd met dingen die niet bij mijn leeftijd horen. Ik hoor in het weekend thuis met mijn partner op de bank te zitten met een wijntje terwijl de kids op bed liggen.

Maar problemo één is, ik heb geen partner en twee, geen kids. Waar ik overigens wat betreft dat laatste wel een beetje blij om ben want ik ambieer geen single mommy leven. Okaay, gedoucht aangekleed coffee to go en hup op mijn fiets. Nogmaals bedank ik de lord dat ik een huisje in de Jordaan heb kunnen vinden 5 minuten bij mijn werk vandaan. Klein makelaars kantoortje waar ik achter de receptie zit.

Niet super spannend maar het is beter dan niets. Wanneer ik achter mijn bureau schuif komt collega nummer 1, hoog zwanger by the way, mij informeren over het weekend. Ik blijf een beetje neutraal maar ze begint alweer over dat het toch een beetje tijd verspilling is en of ik nou niet beter opzoek kan naar een man. Voor de derde keer begint ze over een vriend van haar man. ‘Echt wat voor jou Tamara, knappe gast, hij zit in de business van traden en beleggen, vrijgezel en geen kinderen.’ Ik zou toch zeker eens met hem op stap moeten. Voor het eerst laat ze ook een foto zien op Facebook en ik denk, mwah.. kan er mee door. Okaay een date kan geen kwaad.

En nu mijn collega helemaal niet meer te stoppen is plant ze de afspraak meteen voor morgenavond. Krijg het er al Spaans benauwd van als ik er aan denk, maargoed ik heb ja gezegd dus laat ik het maar doen. Nummers zijn uitgewisseld en we hebben kort ge-appt over waar en hoe laat de afspraak plaats gaat vinden. Hij kwam met een van mijn favoriete restaurants dus dat is al een plusje achter zijn naam. Owja, zijn naam is Jaap. Jaapie, Jaapiejoo, Jaapie aapie.. mocht het wat worden dan heb ik in ieder geval al wat leuke naampjes.